Sa incepem cu inceputul, Radio Activ a fost fondat , daca se poate spune asa, de Bogdan in luna octombrie a anului 2005, in FM-ul Giurgiuvean si imprejurimi, Bogdan plecand atunci de la un alt post de radio si anume Radio Vip datorita unor neintelegeri.

Prima data a emis pe frecventa de 96.5 MHZ, cu o putere de aproximativ 40-50 W. Un timp s-a emis doar muzica, aproximativ 4 luni, emisia nu era era non stop pentru ca, poate stiti si voi, existau multe riscuri. Dupa aceste 4 luni am inceput sa facem si programe cu dedicatii si mesaje, sa facem este mult spus, pentru ca singurul de la Radio Activ era Bogdan, asta pentru ca in mintea lui era doar “Daca vrei sa faci un lucru bun, fa-l tu singur”.

Dupa o periaoda de emisie si plina de ascultatori pe 96.5 MHZ, am fost nevoiti sa schimbam frecventa, asa ca prin 2006, spre sfarsit, am schimbat frecventa de la 96.5 MHZ am ajuns pe 90.5 MHZ, iar odata cu schimbarea frecventei ne-am propus sa schimbam ceva si la puterea de emisie, asa ca de la 40-50 W s-a ajuns la 70-80 de W. Bineinteles ca ascultatorii au crescut, rivalitatea cu un alt post vecin de frecventa si curte (Radio Vip 88.8 MHZ) a devenit tot mai mare, fiecare dintre noi luptandu-se pentru ascultatori. Rivalitatea nu a persistat, am redevenit prieteni si fiecare dintre noi isi desfasura activitatea in liniste si fara a ne mai “intepa” pe radio.

Dupa o periaoda de aproximativ 4 luni de emisie 24 din 24, in anul 2007, mai exact 27 februarie, a sosit si vremea inchiderii fortate. In urma unei razii a celor de la I.G.C.T.I., pe atunci , ne-a fost confiscat emitatorul, si Bogdan sau mai exact o alta persoana din familie [:))] a semnat un proces verbal cum ca “nu voi mai emite pe frecvetele FM fara autorizatie”. A fost o incercare nereusita de predare a unui alt emitator nefunctional, insa un mic detaliu a scapat pe atunci, emitatorul tocmai fusese scos din functiune, asadar, era la mintea cocosului ca trebuia sa fie cald, acestia s-au prins de faza si au luat emitatorul care trebuia sa il ia si bineinteles si pe cel fals [:))], asta ca un sfat pentru voi, daca vreti sa faceti ceva de genul, puneti-l la incalzit si pe cel nefunctional, este posibil sa tina iar paguba sa nu fie prea mare.

Din anul 2008 am inceput sa emitem online, primul domeniul pe atunci era www.activradio.z1.ro, iar designul era realizat de Claudiu, un prieten cunoscut la radio. Emisia online a fost intrerupta de multe ori, din diverse motive.

In anul 2011 echipei Radio Activ s-a alturat Mihai un prieten pe care l-am cunoscut pe timpul cand emiteam in FM, de la un alt post de radio, partener, nu concurent si anume Radio Inferno, si tot in acel an s-a alaturat echipei si un membru mai putin pamantean [:))], si anume Asproiu, un maestru al Photoshop-ului, ce-i drept cand se apuca de ceva incepe foarte bine, insa niciodata nu se termina [:))].

In anul 2012, luna octombrie, cand radioul nostru face 7 ani de exsitenta, sau mai exact, 7 ani de la infiintare, in echipa noastra exista, momentan.Bogdan, Mihai si Asproiu.

Bogdan este cel care se ocupa de emisii, rar din pacate, de jingleuri, spoturi,  si cateodata, cand are loc de Asproiu, de site.

Mihai se ocupa mai rar ca Bogdan de emisii, dar se ocupa foarte mult de partea tehnica, iar in cateodata mixeaza LIVE la radio.

Asproiu se ocupa de designul sitelui, fiind, cum spuneam, un maestru al Photoshop-ului, insa mai nou s-a apucat de muzica, producand mai multe remixuri ale unor piese de succes din Romania.

 

Cam atat moemntan, povestitorul am fost EU, Bogdan, cum era de asteptat, ce scrie mai sus este doar o prezentare in mare a celor 7 ani de activitate a radioului… POVESTE CONTINUA, STAY TUNED…

Multumim celor care ne-au ajutat in decursul anilor, din 2005 pana azi, printre care:
Valy Sigma (“constructorul” emitatorului in 2005)
DJ Dan (Radio Vip 88.8 MHZ)
Costy (Radio Inferno)
Claudiu (Primul site Radio Activ)
Mihai (GXG Network)
Silvia (Promoter Radio Activ in 2007)
Liviu Tanase (Xservers)
Theo (RTH WebWork)
Marius aka Marvio
Marius Iftimovici (VoiceOvers.Ro)
Florin Barac (InoMusic.Ro)
Alexandru Calin (Red Clover Media)

Multumim si celor care nu i-am specificat mai sus si MULTUMIM VOUA, celor care ascultati si promovati RADIO ACTIV ! MULTUMIM!